Gjendet në Gjirin e Sarandës anija luftarake italiane, që u bombardua nga gjermanët në ‘43

Gjendet në Gjirin e Sarandës anija luftarake italiane, që u bombardua nga gjermanët  në ‘43
Anije luftarake italiane e Luftës së Dytë Botërore e mbytur në Gjirin e Sarandës.

Anija, sipas dëshmitarëve okularë të moshës së tretë në qytetin bregdetar, u bombardua në tetorin e largët të 1943-shit nga gjuajtësit gjermanë, në përpjekje për të kryer misionin e tërheqjes së ushtarëve dhe oficerëve pas kapitullimit të Italisë së Musolinit. Sarande.

Fotografi Fajton Plaku ka fotografuar nga lart Sarandën dhe duket qartë nga kthjelltësia e detit, deri  në fund të saj.

loading...
loading...