Habit sondazhi i fundit: Nënat fillojnë të çlodhen pas ardhjes në jetë të fëmijës së tyre të tretë

Habit sondazhi i fundit: Nënat fillojnë të çlodhen pas ardhjes në jetë të fëmijës së tyre të tretë
Ta shohësh nga larg, një nënë me tre fëmijë, duket si një stërmundim i tepërt.

Stresi i punës, punët e shtëpisë dhe kujdesi që duhet dhënë ndaj familjes janë një barrë jo e lehtë për tu mbajtur.

Megjithatë, sipas një sondazhi të kryer në Shtetet e Bashkuara mbi një grup prej më shumë se 7,000 nënave, u zbulua se gratë, nëna të 3 fëmijëve janë më pak të stresuara se ato që kanë 2 apo edhe një. Sipas psikiatres Janet Taylor, nënat fillojnë të çlodhen pas ardhjes në jetë të fëmijës së tyre të tretë. “Tani ato nuk kanë më hapësirë të mjaftueshme në kokën e tyre për perfeksionizëm, kur ju vijnë në jetë tre ose më shumë fëmijë”.

loading...
loading...