Kontroll i befasishëm në shtëpinë e ish-Guvernatorit, policia zbulon ar me "shifra të çmendura"

Kontroll i befasishëm në shtëpinë e ish-Guvernatorit, policia zbulon ar me "shifra të çmendura"
Ndaj një ish-guvernatori në Kinë ishin ngritur dyshime se pasurinë mund ta ketë vënë përmes korrupsionit apo vjedhjeve të parave publike.

Pas kontrollit, hetuesit thanë se gjetën sasi të mëdha ari, në shtëpinë e tij, vlera e së cilës mund të jetë më shumë se 500 milionë dollarë.

Bëhet fjalë për Zhang Qi, 58-vjeç, ish kryetar i Komunës dhe anëtar i Partisë Komunitare, i cili po hetohej për veprime të paligjshme.

Pasi bastisën shtëpinë, oficerët e policisë gjetën mijëra ton arë dhe miliona para "cash", si dollarë, juanë kinezë dhe euro.

Në Kinë Jack Ma konsiderohet njeriu më i pasur, pasuria e të cilit ka vlerën e 37 miliardë dollarëve sipas Forbes.

Por nëse provohet se pasuria e Zhang është vënë përmes korrupsionit, teksa dyshimet janë shtuar përderisa ajo mbahej e fshehur, ajo jo vetëm do të sekuestrohet për ish-zyrtarin e pret dënimi maksimal, sipas ligjeve në fuqi të shtetit komunist. /Afp.al/

loading...
loading...