Studimi amerikan: Gaboni nëse e mbani shalqinin në frigorifer, ja arsyeja

Studimi amerikan: Gaboni nëse e mbani shalqinin në frigorifer, ja arsyeja
Që të jetë më i ftohtë dhe  i shijshëm, secili prej jush e lë në frigorifer shalqinin para se ta konsumojë.

Por jeni duke bërë gabim sipas ministrisë së Bujqësisë në SHBA.

Arsyeja është sepse nëse e mbani në frigorifer, shalqini do humbasë vlerat ushqimore që ka.

Kur ai është i ftohur humb shumë vitamina dhe materie ushqyese.

Një fakt tjetër që e bëjnë të ditur shkencëtarët është se shalqini vazhdon të fitojë vitamina dhe materie ushqyese edhe pasi që këputët nga toka, por vetëm nëse është në temperaturë të ambientit.

Që të jetë më i ftohtë dhe  i shijshëm, secili prej jush e lë në frigorifer shalqinin para se ta konsumojë.

Por jeni duke bërë gabim sipas ministrisë së Bujqësisë në SHBA.

Arsyeja është sepse nëse e mbani në frigorifer, shalqini do humbasë vlerat ushqimore që ka.

Kur ai është i ftohur humb shumë vitamina dhe materie ushqyese.

Një fakt tjetër që e bëjnë të ditur shkencëtarët është se shalqini vazhdon të fitojë vitamina dhe materie ushqyese edhe pasi që këputët nga toka, por vetëm nëse është në temperaturë të ambientit.

 

loading...
loading...