“ANTENA JASHTË FAMILJES”/ Zbulohen pyetjet e Provimit të Shtetit, për infermierët dhe doktorët

“ANTENA JASHTË FAMILJES”/ Zbulohen pyetjet e Provimit të Shtetit, për infermierët dhe doktorët
Satirë

1) Sa 250 mijë lekëshe duhet të paguaj një pacient për operimin e tëmthit?

Përgjigja: E pakta një të tillë.

2) Sa është kohëzgjatja që pacienti vihet në gjumë me anestezi?

Përgjigja: Koha e anestezisë është e ndryshme, në varësi të shumë faktorëve.

3) Cili është faktori kryesor?

Përgjigja: Anestezia, të paktën duhet të zgjasë që prej fillimit të operacionit dhe deri në momentin që të afërmit e të operuarit bëjnë pagesën.

4) A bëhet pagesa te kirurgu, apo te anestezisti?

Përgjigja: Pagesa kryesisht bëhet te kirurgu, i cili pastaj i jep pjesën edhe anestezistit.

5) Ç'ndodh me profesorin nëse ai vendos që të...?

Përgjigja: Profesori mund të marrë në kontroll të gjitha rastet.

6) Pyetje: A mundet që stazhierët, apo qoftë edhe doktorët më të vjetër, të marrin lekë nga pacienti, më parë se profesori?

Përgjigja: Kurrën e kurrës!

7) Ku mund ta marrin eksperiencën në kirurgji, doktorët dhe stazhierë?

Përgjigja) Ta marrin ku munden, por jo në spital, ku operacionet i bën profesori siç do vetë.

8) Pyetje: Sa është numri i mjekëve për banorë në Gjermani?

Përgjigja: I ulët është, shyqyr! Kjo na bën optimistë për të ardhmen tonë...

Rubrika e përditshme satirike e “Albanian Free Press”, “Antena Jashtë Familjes”, përgatitet nga Helidon Tahiraj

 

Shpërndajeni me miqtë tuaj: