Shtëpi me “bukë peshku” për t’i shpëtuar tërmetit, fshati që po tërheq turistë nga gjithë Azia (Foto-Galeri)

Shtëpi me “bukë peshku” për t’i shpëtuar tërmetit, fshati që po tërheq turistë nga gjithë Azia (Foto-Galeri)
Një fshat prej afro 450 shtëpish, i vendosur pranë një vullkani në japoninë Jugore, po tërheq vizitorë nga gjithë Azia.

Shtëpitë e fshatit Aso në prefekturën e Kumamoto, janë të ndërtuara në formë bunkerësh me materiale të lehta.

Panelet me polisterol, e njohur në Shqipëri si “bukë peshku”, bashkohen për të krijuar këto shtëpi që ofrojnë gjithë komoditetin.

Por struktura e materialeve të lehtë dhe forma e bunkerit bëjnë që këto shtëpi të konsiderohen si ndër më antisizmiket në botë, gjë e rëndësishme kjo për këtë zonë që goditet shpesh nga lëkundjet e tokës. /a.a/

Fotot: Reuters

Shpërndajeni me miqtë tuaj: