Jo të gjithë kanë të njëjtin fat! Kryeministri "dhurata" me vlerë 16 milion dollarë modeles së njohur

Jo të gjithë kanë të njëjtin fat! Kryeministri "dhurata"  me vlerë 16 milion dollarë modeles së njohur
Të jesh modele do të thotë shumë.

Kryeministri libanez i ka dhënë më shumë se 16 milion dollarë një modeleje.

Saad Hariri, i martuar dhe baba i tre fëmijëve, u njoh me Candice van der Merwe në Seychelles, resort luksoz afërsisht gjashtë vjet më parë.

Dhe sipas të dhënave të gjykatës 26-vjeçarja mori nga kryeministri gati 15.3 milion dollarë në 2013.

Neë York Times raporton se Hariri i dorëzoi modeles edhe 1 milionë dollarë, pasi autoritetet e taksave ngritën dyshime mbi dhuratën e parë.

Gjatë kontrollit të autoriteteve të taksave rezultoi se kryeministri 49-vjeçar kishte financuar jetën luksoze të modeles në fjalë.

Hariri për dhuratat që i bëri asaj sipas hetimeve nuk e ka prekur buxhetin e shtetit. Ai është një njeri i pasur në iban, pasi trashëgoi pasurinë nga babai i tij Rafic Hariri, i cili u vra në 2005.

Kryeministri libanez thuhet se ka një pasuri me vlerë 1.5 miliardë dollarë.

Ndërkohë gjykata tha se paratë u transferuan kur kryeministri nuk ishte në detyrë, çka nuk përbën vepër penale, por nga ana tjetër modelja po padit autoritetet e Afrikës së Jugut për t'u dëmshpërblyer mbi hetimin e pasurisë së saj. /Afp.al/

loading...
loading...