STUDIMI/ Përdorimi i celularëve para gjumit mund t’ju verbojë

STUDIMI/ Përdorimi i celularëve para gjumit mund t’ju verbojë
Shkencëtarët tregojnë se njerëzit, para gjumit, e kontrollojnë celularin gjatë kohës që janë të shtrirë në njërin krah, e kjo bën që njëri sy të përqendrohet në ekran përderisa tjetri bllokohet krejtësisht ose pjesërisht nga jastëku.

Njëri sy i përshtatet dritës nga celulari,  ndërsa tjetri i përshtatet errësirës. Kur nuk e përdorni celularin, truri bëhet konfuz dhe nuk receptorët nuk e përcjellin se përse njëri sy është i mësuar me dritë dhe tjetri me errësirë.

Pra, kjo në mënyrë direkte mund të shkaktojë verbërimin e përkohshëm dhe eventualisht shkakton dëme permanente të syrit.

loading...
loading...