Qershia e zezë dhe benefitet e saja

Qershia e zezë dhe benefitet e saja
Qershitë e zeza janë varieteti më popullor i qershive të ëmbla që prodhon Shqipëria.

Qershia e zezë (prunus serotina rosaceae), është pjesë e familjes botanike të trëndafilit.

Ngjyra e kësaj qershie është karakteristike, e thellë dhe i përafrohet të zezës. Qershitë e tjera të zeza i përkasin varieteteve të ndryshme që rriten në mbarë botën siç janë Sam, Schmidt, Ulster, Vista, Black Republican dhe Black Tartarian.

Shkencëtarët e Harvardit rekomandojnë konsumimin e jo më pak 12 qershive të zeza në ditë gjatë sezonit. Këto kokrra të shijshme kanë pak kalori, por të pasura me fibër, vitaminë C, minerale dhe melatoninë që janë të domosdoshme për shëndetin.

(burimi, agroweb.com)

loading...
loading...