STATISTIKAT/ Kupa e Botës, 21 finalet dhe fituesit

STATISTIKAT/ Kupa e Botës, 21 finalet dhe fituesit
Viti – Finalistët                                 Rezultati                              Vendi 

1930 Uruguai-Argjentinë              4-2                                          (Uruguai)

1934 Itali-Çekosllovaki                    2-1                                          (Itali)

1938 Itali-Hungari                             4-2                                          (Francë)

1950 Uruguai-Brazil                         2-1                                           (Brazil)

1954 Gjermani P. - Hungari          3-2                                          Zvicër

1958 Brazil-Suedi                              5-2                                          (Suedi)

1962 Brazil-Çekosllovaki                3-1                                          (Kili)

1966 Angli-Gjermani P.                 4–2(shtesë)                        (Angli)

1970 Brazil-Itali                                 4-1                                          (Meksikë)

1974 Gjermania P. – Holandë      2-1                                          (Gjermani)

1978 Argjentinë-Holandë             3-1 (shtesë)                        (Argjentinë)

1982 Itali-Gjermani P.                     3-1                                          (Spanjë)

1986 Argjentinë-Gjermania P.    3–2                                         (Meksikë)

1990 Gjermani – Argjentinë        1-0                                          (Itali)

1994 Brazil-Itali                                 0–0 (3-2 me 11-m)           (SHBA)

1998 Francë-Brazil                            3-0                                          (Francë)

2002 Brazil-Gjermani                      2-0                                          (Japoni-Koreja J.)

2006 Itali-Francë                               1-1 (5-3 me 11-m)            (Gjermani)

2010 Spanjë-Holandë                     1-0 (shtesë)                        (Afrika e Jugut)

2014 Gjermani – Argjentinë       1-0 (shtesë)                        (Brazil)

2018 Francë-Kroaci                          4-2                                          (Rusi)

Shpërndajeni me miqtë tuaj: